Mesaj Rector - absolventi
Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal

Mesaj Rector - absolventi

​​Mesaj Rector - absolventi​


Dragi absolvenți,

Vreau să încep prin a vă asigura, în calitate de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" din Iași, că sunt mândru de voi. Sunt mândru nu doar pentru că ați ajuns la capătul unei grele dar și frumoase călătorii academice, ci și pentru că ați trecut, alături de noi, printr-un an universitar complicat și pentru că v-ați adaptat atât de bine provocărilor pe care situația epidemiologică le-a cerut.

Știu că nu v-a fost ușor, știu că v-a lipsit tradiționala ceremonie de absolvire, unul dintre cele mai importante și emoționante momente din viață, atât pentru voi, cât și pentru părinții voștri. Din cauza pandemiei, nu am putut să marcăm absolvirea studiilor de licență în luna iunie, dar nu cred că ar fi corect să fiți lipsiți complet de bucuria unei zile de care o să vă aduceți aminte toată viața. Ziua absolvirii, ziua în care veți depune Jurământul lui Hipocrate, ziua când veți putea spune, cu mândrie, că sunteți absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" din Iași, Promoția 2020.

Vă anunț cu bucurie că săptămâna viitoare se va desfășura, pe Esplanada UMF Iași, în condiţii de siguranţă epidemiologică, Ceremonia de Absolvire. Pentru a respecta numărul maxim de participanți admiși la o adunare, am hotărât ca aceasta să se întindă pe parcursul a patru zile: pe 17 septembrie, pentru absolvenții de Medicină, pe 18 septembrie, pentru absolvenții facultăților de Medicină Dentară și Farmacie, pe 19 septembrie, pentru absolvenții specializărilor Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare și Bioinginerie iar pe 20 septembrie pentru absolvenții de Medicină și Medicină Dentară de la liniile de predare în engleză și franceză.

Din păcate, nu va fi posibil să aveți familiile și prietenii alături, dar se vor putea bucura de reușita voastră vizionând, live, transmisia întregii ceremonii.

Vă felicit din inimă și vă aștept să rostim împreună „Jurământul lui Hipocrate"!

Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu
​Rector UMF Iași​