Salt la conținutul principal

Specializari UMF IASI

Se începe căutarea
Admitere
Admitere test grila
Admitere romani de pretutindeni
Admitere straini - RO
Admission - EN
Admission - FR
  

Admitere > Specializari UMF IASI > Taxe de scolarizare
 
 
Taxe de scolarizare
 
  • pentru locurile cu taxa (in lei) si pentru studii pe locurile pe cont propriu valutar (cu taxa in valuta) pentru cetateni ai statelor din Comunitatea Europeana vor fi stabilite de Senatul UMF.
  • pentru cetateni ai statelor care nu apartin Comunitatii Europene (non-UE) taxele de scolarizare vor fi stabilite anual de catre MECTS.

Taxa de scolarizare pentru cei ce vor studia pe locurile cu taxa in lei va fi calculata astfel incat sa se acopere cheltuielile de scolarizare pentru un an de studii, in acord cu alocatia pentru locurile finantate de la buget. Cuantumul acesteia va fi anuntat prin afisare cu cel putin 30 zile inainte de inceperea concursului de admitere.    

          
Locurile finantate de la bugetul de stat (fara taxa) si, in continuare, locurile cu taxa in lei, se vor ocupa pe durata anului I de studiu, in functie de rezultatele obtinute la concursul de admitere.

Din anul II de studiu, facultatile vor face la inceputul fiecarui an universitar un clasament al studentilor in ordine descrescatoare a punctajul obtinut in anul precedent, in vederea ocuparii intai a locurilor finantate de la bugetul de stat (fara taxa) si apoi a locurilor cu taxa, conform Hotararii Senatului U.M.F. si a Regulamentului de burse si taxe.
Statutul de student fara taxa nu poate depasi durata normala a studiilor  la specializarea respectiva.
Statutul de student cu taxa in valuta se pastreaza pe toata durata ciclului de studiu pentru care a fost admis in urma sustinerii concursului de admitere. Pentru candidatii cetateni U.E., acest statut se poate schimba doar prin sustinerea unui nou concurs de admitere si daca prin media obtinuta se clasifica pe unul din locurile scoase la concurs.
In organizarea formatiunilor de studiu nu se face distinctie intre categoriile (fara taxa sau cu taxa) de studenti admisi.


La inscrierea in anul I (in prima saptamana de scoala) se achita 1/3 din taxa anuala de scolarizare.