UMF Iași, poziție onorantă în clasamentul The Times Higher Education - Emerging Economies University Rankings 2020
Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal

UMF Iași, poziție onorantă în clasamentul The Times Higher Education - Emerging Economies University Rankings 2020

UMF Iași, poziție onorantă în clasamentul The Times Higher Education - Emerging Economies University Rankings 2020​

Potrivit clasificării Emerging Economies University Rankings 2020, realizată de revista britanică „The Times Higher Education", Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" din Iași se regăsește  în topul celor mai performante 533 de universități din 47 de țări din întreaga lume, ocupând poziția 401-500. UMF Iași rămâne singura instituție de învățământ superior medical din România clasată în acest sistem.  

„Prezența UMF Iași în topul «The Times Higher Education» ne onorează, ca de fiecare dată. Este extrem de important să  ne cunoaștem locul în clasamentul celor mai importante universități din întreaga lume. Țelul nostru este de a evolua de la an la an, în toate direcțiile, fie că vorbim despre actul educațional, cercetare, infrastructură sau internaționalizare", a declarat  prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa" din Iași.

The Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2020 include țările cu economii emergente avansate, emergente secundare sau de frontieră.

Topul utilizează aceiași 13 indicatori de performanță folosiți și în clasamentul general THE World University Rankings, fiind analizate activitatățile de predare, de cercetare, transferul de cunoștințe și perspectivele internaționale. Pentru Emerging Economies University Rankings 2020, indicatorii au fost recalibrați pentru a reflecta prioritățile de dezvoltare ale universităților din economiile emergente.

Indicatorii de performanță sunt grupați în cinci domenii: Predare (mediul de învățare) – 30%; Cercetare (volum, venit și reputație) – 30%; Citări (influența cercetării) – 20%; Perspective internaționale (personal, studenți și cercetare) – 10% și Venituri din industrie (transfer de cunoștințe) – 10%.

Alături de UMF Iași, din România mai sunt prezente în acest clasament alte opt universități:  Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj (201–250), Academia de Studii Economice din București (251–300), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași (401-500), Universitatea din București (401-500), Universitatea Politehnică din București (401-500), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (401-500), Universitatea Politehnică Timișoara (401-500) și Universitatea de Vest din Timișoara (501+).

În clasamentul mondial, China revendică primele patru locuri în clasament și este, de asemenea, cea mai reprezentată țară, cu 81 de instituții de învățământ superior. Rusia, Taiwanul și Africa de Sud sunt singurele alte țări care figurează în top 10. India este în continuare pe locul doi pe lista de țări pe baza reprezentării, cu 56 de instituții, în timp ce Brazilia este pe locul trei, cu 46 de universități.

Mai multe amănunte, AICI

​​