Simularea concursului de admitere la UMF Iași (7 martie și 10 mai)
Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal

Simularea concursului de admitere la UMF Iași (7 martie și 10 mai)

​​​Simularea concursului de admitere la UMF Iași (7 martie și 10 mai)​​




​Ca în fiecare an, la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa vor avea loc două sesiuni de simulare a concursului de admitere. Prima sesiune este programată pe 7 martie 2020 (sâmbătă), iar cea de a doua pe 10 mai 2020 (duminică).

„Este un proiect de succes, ajuns la a VIII-a ediție și de la an la an constatăm că tot mai mulți elevi se înscriu la simularea concursului de admitere pentru a-și verifica nivelul cunoștințelor și a se obișnui cu atmosfera de examen. Anul trecut, 3200 de candidați au participat la cele două sesiuni", a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași.

Proiectul, care are ca activitate principală simularea procesului de examinare în cadrul concursului de admitere, precum și evaluarea personală a fiecărui candidat, se află sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa" din Iași, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iași). Scopul acestuia este de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele acumulate pentru concursul de admitere și să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat. Grupul țintă este reprezentat de elevii din clasele a XII-a (care studiază în învățământul secundar superior: licee și colegii) și de alte persoane care doresc să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" din Iași (care au urmat un ciclu de învățământ secundar superior: liceu sau colegiu).

Concursul simulat se poate da pentru următoarele specializări:

  • Medicină
  • Medicină dentară
  • Farmacie
  • Bioinginerie medicală
  • Asistență medicală generală
  • Nutriție si dietetică
  • Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare
  • Tehnică dentară
Înscrierea la concurs
  1. Plata taxei de participare (click). Taxa de participare în valoare de 40 RON poate fi achitată prin plată online, depunere numerar (BCR) sau ordin de plată în contul Societății Studenților Mediciniști Iași. Trebuie specificat la la detalii TAXĂ SIMULARE ADMITERE și numele participantului (în cazul în care plata este efectuată de către o altă persoană).
    În cazul plății online se percepe o taxă suplimentară de administrare în valoare de 2 RON, iar în cazul depunerii în cont bancar, taxa de participare la Simulare (în valoare de 40 RON) nu include comisionul perceput de bancă pentru depunere.
    Este obligatorie completarea formularului de înscriere după plata taxei. Altfel, plata și participarea candidatului este considerată nulă.
    Taxa este nerambursabilă. Dacă candidatul nu mai poate participa ulterior la Simulare, își asumă pierderea contravalorii taxei.
  1. Completarea formularului de înscriere (click AICI) până la data de 22 februarie 2020 (pentru prima sesiune, din 7 martie). Candidatul trebuie să încarce screenshot-ul (captura de ecran) a e-mailului de confirmare a plății online sau chitanța de depunere numerar semnată și ștampilată de casier sau ordinul de plată semnat și ștampilat de casier în cadrul formularului pentru a atesta tranzacția efectuată.
  2. Verificarea datelor introduseîn pagina Candidați înscriși (click) (listele cu candidații vor apărea după finalizarea perioadei de înscriere).
  3. Repartizarea pe săli. Candidatul trebuie să verifice pe site-ul proiectului în ce sală a fost repartizat (click) (listele cu repartiția vor apărea după finalizarea perioadei de înscriere).
  4. Prezentarea în ziua Simulării până la ora 8:30. Intrarea în sală e permisă până la ora 9:55. La ora 10:00 începe simularea.
​Subiectele
Concursul de simulare de admitere constă în susținerea unei teze (test grilă) care va dura 3 ore.
Caietele cu întrebări, aferente testului grilă de concurs, sunt redactate în limba română. Subiectele pentru concurs sunt stabilite din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu.
Disciplinele de concurs sunt următoarele:

Pentru specializările Medicină și Medicină Dentară:
  • Disciplină primară (obligatorie): Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului);
  • Disciplină secundară (la alegere): Chimie organică sau Fizică.
Pentru specializarea Farmacie:
  • Disciplină primară (obligatorie): Chimie organică;
  • Disciplină secundară (la alegere): Biologie vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).
Pentru specializarea Bioinginerie medicală – o disciplină la alegere, din următoarele:
  • Matematică;
  • Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).
Pentru specializările Asistență Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Tehnică dentară, Nutriție și dietetică – o disciplină la alegere, din următoarele:
  • Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului);
  • Chimie organică.​