Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal

Manifestare dedicată Zilei Mondiale a AVC, la UMF Iași

Manifestare dedicată Zilei Mondiale a AVC, la UMF Iași


În data de 29 octombrie 2019, în Aula Magna „GEORGE EMIL PALADE" a Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa" din Iași, va avea loc o manifestare dedicată Zilei Mondiale a AVC.
Ziua de 29 octombrie - Ziua Mondială a AVC, inițiată de World Stroke Organization (WSO) începând cu 2010, este dedicată organizării de manifestări de informare și prevenire a grupelor de pacienti și a medicilor implicați în diagnosticul și managementul acestei urgențe de sănătate publică, care în România are cea mai mare mortalitate prin AVC din Europa (21,64%), la nivel national fiind a doua cauză de deces, după bolile cardiovasculare.
În acest context, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa" din Iași organizează simpozionul “Diagnosticul și managementul interdisciplinar al pacienților cu AVC acut", împreună cu Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est IMAGO-MOL și Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu“ Iași.
Manifestarea facilitează un schimb de experiență între un specialist neurolog care lucrează într-o unitate de stroke din Franța, cercetător în diaspora, dr. Cosmin Alecu, MD, PhD, Unitatea de Stroke, CENTRE HOSPITALIER SUD FRANCILIEN, Corbeil-Essonnes, FRANTA și medici ieșeni, implicați în diagnosticul și managementul pacientului cu AVC acut, cu scopul de a iniția formarea unei filiere neurovasculare în unitățile medicale din Iași și participarea la stabilirea unui program de acțiuni de informare din Iași și Regiunea Nord-Est a României.
Simpozionul este primul eveniment dintr-o serie de acțiuni dedicate AVC, fiind urmat de un o manifestare cu accent pe recuperarea post AVC, în luna noiembrie 2019, acreditată EMC.